Aluminium laten snijden bij de voordeligste van Nederland

Wil je aluminium laten snijden? Lees dan snel verder! Laserdeal is namelijk specialist in metaal lasersnijden. Wij produceren plaatwerk voor machinebouwers. Geen ontwerp is ons te complex en geen opdracht is onmogelijk.

Wij denken graag met je mee en produceren een eindresultaat dat voldoet aan al jouw wensen. Bel of mail ons voor advies of ontdek hieronder meer over onze service en interessante deals.

Kun je aluminium lasersnijden?

Lasersnijden is een veel toegepaste bewerkingstechniek voor verschillende materiaalsoorten. Wij zijn gespecialiseerd in het lasersnijden van metaal. Ook een aluminium plaat kun je bij ons laten lasersnijden. Onze 6kW fiberlaser snijdt met gemak elke gewenste vorm uit het materiaal. Behalve aluminium hebben wij de volgende materialen standaard op voorraad:

  • Zincor;
  • Magnelis (verzinkte plaat);
  • RVS304;
  • RVS316;
  • DC01;
  • S235;
  • S355

Staat jouw gewenste materiaal er niet bij? Stuur dan een mail naar support@laserdeal.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Plaatdikte

Wat de minimale en maximale plaatdikte is die wij kunnen verwerken hangt af van het materiaal. Voor aluminium hanteren wij een minimale dikte van 1,0 mm. De maximale plaatdikte voor aluminium lasersnijden is bij ons maar liefst 20 mm. Voor staal en RVS plaatwerk gelden de volgende specificaties:

Staal: 0,8 t/m 20 mm
RVS: 0,5 t/m 20 mm

Wij kunnen platen met afmetingen tot 2.980 x 1.480 mm verwerken.

Wat is lasersnijden?

Bij lasersnijden worden vormen uit materiaal gesneden met behulp van een sterke laserstraal. Lasersnijden is een zeer nauwkeurige manier van metaalbewerking, maar kan ook gebruikt worden voor andere materiaalsoorten dan metaal. Elke gewenste vorm wordt door ons uit de metalen plaat gesneden zodat deze direct geschikt is voor verwerking tot het eindproduct.

Waarom lasersnijden?

Aluminium laten snijden met een lasersnijder heeft meerdere voordelen. Naast de genoemde hoge nauwkeurigheid ben je bij lasersnijden ook verzekerd van een hoge snijsnelheid en een mooie afwerking. De snede is bij lasersnijden zeer fijn. En er is weinig materiaalverlies of kans op vervorming. Maar vooral de mogelijkheid om vrijwel elke gewenste vorm uit te snijden is een groot voordeel van lasersnijden t.o.v. andere bewerkingstechnieken.

Eigen ontwerp laten snijden

Met lasersnijden is het dus mogelijk om zeer complexe vormen uit aluminium te laten snijden. Hoe eenvoudig of gecompliceerd jouw ontwerp dan ook is, wij snijden zonder enige moeite de gewenste vormen uit het aluminium.

Wat kost aluminium laten snijden?

Omdat wij veel maatwerk leveren hebben wij geen standaard tarievenlijst. Wil jij weten wat de kosten zijn voor aluminium laten snijden? Maak dan gebruik van het offerte aanvraagformulier op onze website. Je zit dan nergens aan vast, maar ontvangt wel de exacte prijs voor jouw opdracht. Die offerte ontvang je binnen 1 dag, dus je weet meteen waar je aan toe bent. Wacht daarom niet langer en vraag direct jouw prijs voor aluminium laten snijden bij Laserdeal aan.