Metaal snijden, vertrouw op de expert

Metaal snijden is een vak apart. Laat het daarom over aan de expert en schakel Laserdeal in voor al je metaal snijwerk. Bij Laserdeal produceren wij plaatwerk voor machinebouwers. Daarbij werken wij met verschillende materialen waaronder aluminium, RVS en staal. Geen klus is te klein voor ons. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk en voltooien elk project met de grootst mogelijke precisie en aandacht.

En dat alles tegen een hele scherpe prijs! Benieuwd naar onze tarieven? Een offerte is heel snel aangevraagd! Upload je bestanden, selecteer de gewenste specificaties en stuur in. Binnen 1 werkdag ontvang je de beste deal voor jouw project. Hoe scherp die deal is bepaal je gedeeltelijk zelf. Geef je ons meer tijd om de klus te klaren, dan geven wij jou meer korting. Meer weten over al onze mogelijkheden? Je kunt ons ook bereiken via mail of telefoon.

Verschillende technieken voor metaal snijden

Voor metaal snijden zijn er verschillende technieken ontwikkeld. De bekendste en meest toegepaste technieken zijn:

  • Watersnijden (of waterstraalsnijden) waarbij met een enorme druk water door een spuitkop belegd met diamant gespoten wordt.
  • Lasersnijden met behulp van een elektromagnetische stralingsbron.
  • Plasmasnijden, is een manier van snijden waarbij je gebruik maakt van gas.
  • Autogeensnijden, ook wel brandsnijden genoemd.

Welke techniek?

Elke techniek heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen. Autogeen snijden is de oudste en meest traditionele techniek voor het snijden van metaal. Deze manier van snijden is vooral erg geschikt voor het snijden van zacht staal. Dit geldt ook voor plasmasnijden, maar deze methode heeft dan weer als voordeel dat deze in vergelijking met autogeen snijden veel sneller is. Deze hoge snelheid gaat soms ten koste van de nauwkeurigheid waardoor de afwerking van de randen minder glad is dan bij bijvoorbeeld Lasersnijden. Lasersnijden is een techniek met hoge precisie wat deze naar verhouding weer wat langzamer maakt. Doordat je op elk punt kunt beginnen is deze techniek heel geschikt om zeer complexe vormen uit een plaat te snijden. Een sneller alternatief is waterstraalsnijden maar hiervan is een nadeel dat de kosten voor deze techniek relatief hoog zijn.

 

metaal laseren

De beste optie

Ben je dus op zoek naar een mooi resultaat tegen een goede prijs, dan is lasersnijden de beste optie voor metaal snijden. En daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Onze 6kW fiberlaser snijdt met gemak elke gewenste vorm uit metaal, of dit nu om staal, aluminium of RVS is. Deze krachtige machine is geschikt voor het snijden van alle materialen met een dikte tot en met 20 mm en een maximaal formaat van 2980 x 1480 mm. Neem contact met ons op als je vragen hebt over de mogelijkheden of wel wat advies kunt gebruiken.

Jouw laserdeal

Sluit vandaag nog jouw laserdeal. Vraag je een offerte aan via onze website dan ontvang je binnen 1 werkdag een reactie van ons. Heb je een vraag of hulp nodig? Neem contact met ons op via support@laserdeal.nl dan helpen we je graag verder.