RVS snijden? Ontdek de voordelen van RVS lasersnijden!

Wil je RVS snijden? Er zijn verschillende wijzen waarop dit gedaan kan worden. Omdat de platen niet altijd precies op maat zijn, moeten ze dus gesneden worden. Hiervoor zijn verschillende opties waarvan lasersnijden de snelste, meest nauwkeurige en netste manier is. Omdat we al jarenlang actief zijn in de branche, hebben we specialistische kennis en verstand van zaken. 

Tegenwoordig hebben we zelfs een aparte RVS vestiging die uitsluitend wordt gebruikt voor het lasersnijden van RVS. Onder de naam RVS Laserdeal bieden wij gespecialiseerde diensten aan voor iedere RVS machinebouwer. Heb jij machinebouwplaatwerk in RVS nodig? Wij leveren uitstekend plaatwerk on demand!

Hoe werkt RVS snijden?

RVS snijden kan door middel van plasmasnijden, waterstraalsnijden of met een laser gedaan worden, zoals we bij Laserdeal doen! Bij RVS lasersnijden wordt een elektromagnetische stralingsbron gebruikt. Deze is zo krachtig dat het RVS er meteen door ‘smelt’. Omdat de laserstraal heel dun is, kunnen er nauwkeurige lijnen gesneden worden. Hierdoor gaat er ook weinig materiaal verloren. Voor het snijden van specifieke vormen is deze techniek zeer geschikt. De vormen worden door een computer geprogrammeerd, waardoor er op ieder gewenst beginpunt in de plaat gesneden kan worden. Dit hoeft niet per se aan de rand, zoals bij een zaag het geval is.

RVS plaatwerk voor machinebouw

RVS plaat wordt veel gebruikt voor alledaagse producten, maar ook in de machinebouw is dit een veelvoorkomend materiaal. Dit heeft diverse redenen waarvan we de belangrijkste hier noemen. RVS is een zeer sterke legering die bestand is tegen oxidatie. Hierdoor is roestvrijstaal ook heel geschikt voor gebruik in machines die worden blootgesteld aan vocht of de buitenlucht. RVS is sterker dan aluminium en ook zwaarder. Maar toch is dit materiaal net zo goed te snijden en vormen tot elk gewenst eindproduct. Doordat RVS niet oxideert gaat dit materiaal heel lang mee. Bovendien is het volledig te recyclen dus ook nog eens heel duurzaam.

Kort samengevat heeft RVS de volgende voordelen:

  • Luxe uitstraling
  • Oxideert niet
  • Bestand tegen zuren
  • Eenvoudig te bewerken
  • Duurzaam

Geen project is ons te klein of te groot

Geen metaal is ons te hard en geen project is ons te klein of te groot! Wil je letters of nummers uit metaal of RVS snijden? Of juist complexe vormen, zoals een logo, laten lasersnijden uit een grote RVS plaat? Dan ben je bij Laserdeal aan het juiste adres. Zelfs voor de meest complexe ontwerpen draaien wij onze hand niet om. Door onze jarenlange ervaring en geavanceerde apparatuur kunnen wij jou de beste kwaliteit beloven. Een vrijblijvende offerteaanvraag doen is zo eenvoudig mogelijk gemaakt via onze website. Heb je nog een vraag? Neem dan contact met ons op. We zijn altijd persoonlijk bereikbaar via e-mail en telefoon.