Staal snijden, de best optie tegen de scherpste prijs

Staal snijden, wat zijn de opties? Voor de bewerking van staal zijn er diverse bewerkingstechnieken mogelijk. Wil je het scherpste resultaat tegen een zeer scherpe prijs? Lees dan hieronder alles over de mogelijkheden en voordelen van staal lasersnijden door Laserdeal.nl.

Hoe staal snijden?

Voor staal snijden op maat heb je de keuze uit verschillende bewerkingstechnieken. De bekendste en meest toegepaste technieken zijn:

  • Watersnijden (of waterstraalsnijden);
  • Lasersnijden;
  • Plasmasnijden;
  • Autogeensnijden.

Elke techniek heeft zijn voordelen en beperkingen. Plasmasnijden en autogeensnijden zijn beiden zeer geschikt voor toepassing op zacht staal. Van deze twee is plasmasnijden de snelste. Deze snelheid zorgt er echter voor dat de afwerking soms wat te wensen over laat. Autogeensnijden is veel nauwkeuriger, maar neemt dus betrekkelijk veel tijd in beslag. Wil je geen concessies doen in kwaliteit, maar zoek je wel een snelle oplossing? Dan is lasersnijden jouw beste keuze voor staal snijden.

Lasersnijden staal

Lasersnijden is namelijk een zeer snelle, maar ook heel nauwkeurige techniek voor het snijden van staal. De zeer krachtige, elektromagnetische straal van onze 6kW fiberlaser snijdt zonder problemen elke gewenste vorm uit. Onze machine is geschikt voor het snijden van metalen platen met een dikte tot en met 20 mm en een maximaal formaat van 2980 x 1480 mm. De randen van de uitgesneden vorm zijn perfect glad afgewerkt waardoor het geleverde product direct klaar is voor gebruik.

Speciaal voor de machinebouwer

Wij snijden staal, RVS, aluminium en andere metalen voor machinebouwers. Laat ons weten wat jouw wensen zijn en vraag een offerte aan. Meer weten over al onze mogelijkheden? Je kunt ons ook bereiken via mail of telefoon.