FAQ – De meest gestelde vragen

Tot welk formaat kunnen jullie lasersnijden?

Wij kunnen tot een formaat van 2980 x 1480mm lasersnijden.
> alle technische specificaties downloaden in één overzicht

Tot welke materiaal dikte kunnen jullie metaal snijden?

Aluminium, RVS en Staal kunnen wij allen snijden tot en met een dikte van 20 mm.

Welke materialen hebben jullie op voorraad?

Aluminium AlMg3: 1 / 1,5 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 8 / 10 / 12 / 15 / 20 mm

Zincor: 1 / 1,5 / 2 / 3 mm
Magnelis (verzinkte plaat): 1 / 1,5 / 2 / 3 / 4 mm

RVS304 kgw, finish 2B: 0,5 / 1 / 1,5 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 mm
RVS304 kgw, finish 2B, 1 zijde folie: 1 / 1,5 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 mm
RVS304 kwg, K320 geslepen, 1 zijde folie: 1 / 1,5 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 mm
RVS304 wgw, finish 1D: 8 / 10 / 12 / 15 / 20 mm

RVS316 kgw, finish 2B: 0,5 / 1 / 1,5 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 mm
RVS316 wgw, finish 1D: 8 / 10 / 12 / 15 / 20 mm

DC01: 1 / 1,5 / 2 / 3 mm
S235 gebeitst/geolied: 4 / 5 / 6 / 8 / 10 / 12 / 15 / 20 mm
S355MC: 3 / 4 / 5 / 6 / 8 / 10 / 12 / 15 / 20 mm

Staat jouw gewenste materiaal er niet bij? Stuur dan een mail naar support@laserdeal.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Wat zijn jullie openingstijden?

Reguliere openingstijden:
Maandag t/m Donderdag 07.30 tot 16.30 uur
Vrijdag 07.30 tot 15.15 uur
Zaterdag op afspraak

Hoe snel kunnen jullie leveren?

De snelst mogelijke levertijd is 1 werkdag, de prijs van jouw offerte zakt echter als je ons wat meer tijd geeft.
Via deze link kun je een offerte aanvragen>

Kunnen jullie gesneden platen ook zetten?

Dat kunnen wij zeker! Bij het plaatsen van een aanvraag is het mogelijk om een .STEP of .STP bestand te uploaden. Omdat wij onze machines programmeren met deze bestanden hebben we in het geval van zetwerk dus helaas niets aan een .DXF bestand.

Hoe moet ik mijn tekening(en) aanleveren?

In het geval van zetwerk accepteren wij .STEP of .STP bestanden.

In het geval van vlak snijwerk accepteren wij ook .DXF bestanden, maar .STEP of .STP is ook mogelijk.

Click op het PDF icoon voor onze specificaties, zodat je het DXF bestand in één keer goed kan aanleveren.
Mocht je vragen hebben bel ons gerust.

Kunnen jullie mij helpen met het maken van een tekening?

Kort gezegd: nee. Wij hebben geen teken afdeling en kunnen jou hier dus niet mee van dienst zijn. Er zijn echter door het hele land heen voldoende tekenbureaus die jou waarschijnlijk graag zullen helpen! Als je tekeningen laat maken, let dan goed op: voor zetwerk hebben wij .STEP of .STP bestanden nodig, voor snijwerk volstaan .DXF bestanden eventueel ook.

Wat is afbramen?

Wij leveren graag een product met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Daarom hebben wij een speciale machine om de scherpe kanten van je onderdeel af te ronden. Hierdoor verdwijnen bramen en oneffenheden en krijg je een kwalitatief hoogwaardig eindproduct geleverd. Tevens geeft dit het product een mooie richtingloos geborstelde afwerking. Dit is niet mogelijk bij alle materiaaldiktes vanwege het bewerkingsbereik van de machine.

We kunnen je twee keuzes bieden. Wil je net even de scherpe randen eraf zodat het product hand vriendelijk wordt? Kies dan voor een kleine afbraam ronding.
Of wil je een nog hogere kwaliteit en een radius van 1 tot 1,5 mm aan je product? Kies dan voor een grote afbraam ronding.

Beide opties zijn mogelijk. De eerste optie is de voordeligste. Als de prijs dus zo laag mogelijk moet zijn is het verstandig om te overwegen welke afwerking wenselijk is.

Oriëntatie van de plaat, wat bedoelen jullie daarmee?

De oriëntatie van de plaat zegt iets over op welke manier een product uit de plaat gesneden gaat worden, horizontaal of verticaal. Dat kan bijvoorbeeld belangrijk zijn wanneer je RVS geslepen plaat bestelt en de slijprichting visueel van belang is voor het eindproduct.
Indien je geslepen materiaal bestelt dan dient de denkbeeldige slijprichting in de DXF file horizontaal te lopen.

Brengen jullie de bestelling bij ons op locatie?

Standaard leveren wij de bestelling uiteraard bij jou op locatie binnen Nederland. Als ophalen jouw voorkeur heeft is dat natuurlijk ook mogelijk. Mocht dit het geval zijn horen wij het graag op het moment dat je de opdracht verstrekt.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ook dat is mogelijk. Zodra je bestelling gereed is krijg je van ons bericht dat je langs kan komen om hem af te halen. Geef dit bij de bestelling specifiek aan wanneer je deze zelf wenst af te halen.

Welke lasersnij machines hebben jullie?

De beste van Nederland natuurlijk!

Wat zijn de voordelen van Laserdeal?

Wij zijn er altijd als je ons nodig hebt, supersnel of superlangzaam, dat bepaal je zelf.
Ook kopen wij met regelmaat grote fabriekspartijen en hebben we regelmatig super voordelige deals!

Kunnen jullie ook producten graveren?

Wij kunnen met onze lasersnij machines producten graveren aan de bovenzijde van de plaat. Bij materialen met een folie is dit echter niet mogelijk. Denk eraan dat het een functionele gravering is die dient als markering, identificatie of positionering. In de door jou aangeleverde DXF kun je door middel van kleuren aangeven of een lijn gegraveerd of gesneden moet worden. Een witte lijn wordt gesneden en een gele lijn wordt gegraveerd. Wil je dat de bestandsnaam (het tekeningnummer) op het product gegraveerd wordt? Vink dan de optie ‘graveren’ aan in het aanvraag venster.

De door ons aangebrachte gravering ziet er ongeveer zo uit:

Zie voor onze richtlijnen m.b.t. aangeleverde bestanden dit document:

Kunnen jullie ook verspanende bewerkingen uitvoeren?

Op dit moment bieden wij geen verspanende bewerkingen zoals boren, tappen, soevereinen of aanbrengen van laskanten aan. Hiervoor verwijzen wij je graag door naar Van Dijk-Inpijn.

Kunnen jullie de gesneden producten ook lassen?

Op dit moment bieden wij geen aanvullende bewerkingen zoals lassen aan. Hiervoor verwijzen wij je graag door naar Van Dijk-Inpijn.

Wat is jullie levertijd?

Standaard bieden wij aan met een levertijd van 10 werkdagen. Je kunt echter zelf aangeven welke levertijd je wenst. Hoe langer de levertijd, hoe lager onze prijs. Het zelfde geldt natuurlijk de andere kant op: korter is mogelijk, maar daar stijgt de prijs wel van.

Wat zijn de maattoleranties bij lasersnijden?

Laserdeal levert snijwerk volgens de internationale EN-ISO 9013-331 norm. Deze is van toepassing op materialen die geschikt zijn voor autogeen snijbranden, plasmasnijden en lasersnijden. Dat wil dus zeggen dat al ons snijwerk volgens deze norm geleverd wordt. De ISO 9013-331 omvat ook de geometrische productspecificaties en toleranties op de kwaliteit.

Bij lasersnijden is de tolerantie van het snijwerk vaak heel belangrijk. Doorgaans geldt, hoe groter en dikker het plaatwerk, hoe groter de afwijking van het lasersnijwerk. In de onderstaande PDF worden de afwijkingen voor lasersnijden gegeven.

Hoe kan een plaat vervormen tijdens het lasersnijproces?

In het basismateriaal zitten spanningen die ontstaan zijn tijdens het productieproces in de staalfabriek. Tijdens het lasersnijden wordt de plaat plaatselijk zeer warm en kunnen die spanningen weer vrijkomen. Hierdoor kan een plaat vervormen tijdens het lasersnijproces. Deze vervormingen treden voornamelijk op bij lange, smalle producten.

Hoe snel kunnen jullie een offerte voor mij maken?

Je ontvangt altijd binnen één werkdag een offerte van ons. Op dit moment is ons offerte traject nog “semi-geautomatiseerd”. We werken er hard aan om dit nog verder te automatiseren zodat je nog sneller reactie krijgt op jouw offerte aanvraag.

Mijn vraag staat hier niet bij.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via support@laserdeal.nl en wij komen zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord.

Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact op met mij, Koen van Dun. Je kunt mij mailen via: support@laserdeal.nl, daarnaast ben ik telefonisch te bereiken op 0183 – 56 66 88.

Wil je op de hoogte blijven van onze Laserdeals?
Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief

Wij respecteren je persoonsgegevens. We sturen nooit spam en gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van onze laserdeals.

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo, kunnen wij je ergens mee helpen?