Lasersnijden is een bewerkingstechniek waarmee je een breed scala aan materialen op maat kunt maken of vormen kunt uitsnijden. In principe kun je deze techniek ook gebruiken voor het snijden van bijvoorbeeld hout, kunststof en plexiglas. In dit blog geven wij antwoord op de vraag kun je alle metalen laten lasersnijden en kun je ons materiaaloverzicht bekijken. Lees snel verder.

Kun je alle metalen laten lasersnijden?

Bij Laserdeal hebben wij ons gespecialiseerd in het lasersnijden van metalen. Je kunt bij ons dan ook uitsluitend terecht voor het op maat laten snijden van diverse metaalsoorten. Niet alle metalen zijn geschikt voor deze bewerkingstechniek. Sommige metalen zijn te hard of reflecterend voor een laserstraal. Tot welke plaatdikte je metaal kunt lasersnijden hangt af van de kracht van de laserstraal. Onze krachtige 6kW fiberlaser is geschikt voor het snijden van plaatmateriaal met een dikte tot en met 20 mm en een maximaal formaat van 2990 x 1490 mm.

Welke metalen lasersnijden?

Zoals gezegd kunnen we niet alle voorkomende metalen voor je lasersnijden. Maar voor het lasersnijden van staal kun je zeker bij ons terecht. Ook hebben wij een speciale RVS vestiging die zich gespecialiseerd heeft in lasersnijden van RVS en aluminium. Het lasersnijden van RVS en aluminium gebeurt dus in een andere hal en met een andere laser dan het snijden van staal.

De meeste metaalsoorten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten met elk andere specificaties. Sommige daarvan worden vaker gebruikt dan andere. Metaalsoorten waar minder vraag naar is, hebben we niet altijd direct klaarliggen in onze opslag. Dit wil niet zeggen dat wij deze niet voor je kunnen bewerken. Informeer daarom altijd naar de mogelijkheden.

De materialen uit het volgende materiaaloverzicht hebben we wel standaard op voorraad:

 • Zincor
 • Magnelis (verzinkte plaat)
 • RVS304
 • RVS316
 • DC01
 • S235
 • S355MC
 • AIMg3 (EN AW 5754)

Staat jouw gewenste materiaal of formaat er niet bij? Neem contact met ons op, wij helpen jou graag met het zoeken naar een passende oplossing.

Metaal lasersnijden, de voordelen

Lasersnijden is zeker niet de enige techniek waarmee je metaal kunt bewerken, maar het heeft wel vele voordelen boven andere bewerkingstechnieken. De belangrijkste hiervan zijn:

 • Lasersnijden biedt een grote ‘vormvrijheid’, dit wil zeggen dat wij vrijwel elke vorm uit het metaal kunnen snijden met behulp van onze laser.
 • Een ander groot voordeel van lasersnijden is dat deze bewerkingstechniek een hoge nauwkeurigheid kent.
 • In het rijtje voordelen hoort zeker ook de nette afwerking thuis. Doordat het metaal smelt onder de laser zijn de snijranden schoon en glad.
 • De snede zelf is heel smal. Dit komt doordat de lichtbundel zo sterk gebundeld is dat deze een zeer compacte lichtstraal vormt.
 • Een ander voordeel van lasersnijden is de hoge snijsnelheid. Zelfs de meest complexe vormen worden met een zeer hoge snelheid uitgesneden.

Doordat de snelheid zo hoog ligt, er vrijwel geen nabehandeling nodig is en vanwege de hoge nauwkeurigheid kunnen wij het snijwerk snel leveren, en kun jij er direct mee aan de slag.

Metaal lasersnijden bij Laserdeal

Heb je na het lezen van deze informatie nog een vraag over metaal lasersnijden? Of staat het gewenste materiaal niet in ons materiaaloverzicht? Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden graag al jouw vragen en doen ons best om voor jou een passende oplossing te vinden.